понедељак, 19. јун 2017.

MoraMO da radiTE, jer biće kako ON kaže...




Funkcionerka SNS-a Marija Obradović kazala je danas posle svevelikog sastanka u toj partiji da, iako je bilo različitih stavova u dijalogu Aleksandra Vučića i poslanika, svih 100 predstavnika građana u republičkom parlamentu, jednoglasno je podržalo njegov predlog.

Marija Obradović je navela i da će do četvrtka biti nastavljeni razgovori sa koalicionim partnerima na tu temu da bi se videlo da li će biti dovoljno poslanika koji će podržati izbor Ane Brnabić.

-Ukoliko toga ne bude bilo, idemo na nove izbore. Niko od nas nije oduševljen time ali jednostavno ne možemo neke stvari uraditi na silu - rekla je ona i doda
la da je je podela ministarstva u drugom planu.

Kako je kazala, Vučić je na sastanku insistirao na tome da SPS učestvuje u Vladi i da Vlada ne bude sastavljena samo od liste "Aleksandar Vučić - Srbija pobedjuje".

Primer demokratije: dođeš, kažeš, saslušaju te i napravite kompromis. Pa bravo!

Sve to gotovo evropski zvuči, samo što nije.

Vučić više voli teatar, lični, nego vode da pije. Drama mu je omiljeni žanr, prebacivanje odgovornosti i pretvaranje u žrtvu u tren oka je veština koju je dobro navežbao. Decenija aktivnog rada mora biti nagrađena, bar aplauzom.

Evo udeliću mu jedan sitni, jer veći ne mogu, dlanovi će mi utrnuti.

Ta prividna demokratija koju širi poprimila je epidemijske razmere. Nedelju dana mantraju o mandataru vlade. Te ista ima, te nema većinu, te će pitati, te će razgovarati, pa će saslušati, pa će rešiti šta je u interesu države i građana....

Čovek vođa, lider takoreći. Čovek koji uvažava stavove i različitosti, ali ipak nije.

Vučić je ozbiljan diktator, ali u rukavicama. Nešto poput „Ubice mekog srca“.

Predlog Brnabić za mandatara je sličan izboru ovce za gozbu pred seosku slavu.

Vučić je rešio da zadovolji sve „evropske standarde“ – prva žena, prva gej osoba na čelu Vlade Srbije. To je težak udarac konzervativnim predstavnicima vlasti i desničarima u odelima. Ali evropski partneri u tom potezu čitaju spremnost Srbije da se prilagodi traženim EU standardima.

Zatim, on je tu odluku mesecima vagao, razmatrao – znači nije šarlatan, studiozno prilazi problemu.

Sledeće je da se sa koalicionim partnerima oko svega dogovara, čak i opoziciju na konsultacije poziva – ozbiljan političar, e samo što nije.
Napravio je sebi dovoljno prostora da može i vanredne parlamentarne izbore da raspiše, a sve pod izgovorom kako nije mogao da postigne konsenzus oko najvažnijeg pitanja za budućnost Srbije.

Drži sve karte u rukama, a daje priliku za potez suprotnoj strani koja igra bez ijednog aduta.

Vučić je vođa kampanja, čovek „misterija“, velikomučenik narodski. Vučić je opasna zver koja strahom vlada.

Biće onako kako je rekao, a sve ove televizijske nastupe njegov tim za arhivu sakuplja.

Predsednik države ovakvim postupcima šalje jasnu i nedvosmislenu poruku – iako nije više premijer, moraće svaki ministar lično njemu da podnosi izveštaj. Novi predsednik Vlade Srbije biće onaj kojeg on imenuje, jer većina nema prava da sumnjam u izbore svog kapetana.

Takođe, i izbore može da raspiše kada bude baš on hteo. Da li sada ako proceni da mu se ne sviđa raspored, a nije još preuzeo u punom obliku državničke obaveze, ili će pak pred kraj godine, čisto da 2018. započne onako kako jedino zna – u kampanji.

Brnabić, Miki Maus ili Meri Popins su tek likovi koji su zamenjivi i koje bi mogao optužiti za slab rad vlade i loše rezultate. Posebno imajući u vidu činjenicu da niko ne zna – brže, bolje, jače od njega....

I za kraj moraMO da radiTE, jer biće kako ON kaže...



1 коментар:

  1. Samo da ne bude ono, idete u rat da se bijete, neki cemo da poginete, a neki cemo i da vas bodrimo, i da se vratimo, ako uopste i podjem(o)

    ОдговориИзбриши